Цветанов за вота на недоверие: Вместо почит, нажежаваме напрежението

Цветанов за вота на недоверие: Вместо почит, нажежаваме напрежението | StandartNews.com

Мислех, че всички ще замълчим и ще отдадем почит на загиналите в трагичния инцидент в Крумово, но за голямо съжаление той предизвика политическо противопоставяне. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на брифинг в Народното събрание.

"Всичко това, което днес се изговори се цели нажежаване на политическото напрежение и остро противопоставяне на секторните политики", посочи Цветанов.

Той допълни, че си е помислил, че всички ще замълчат и всички отговорни институции ще отдадат почит на загиналите във вчерашния трагичен инцидент. „За голямо съжаление един такъв трагичен инцидент може да предизвика политическо противопоставяне. В тази посока преди да дадем отговор на всичко това, което беше зададено като дневен ред от опозицията и президента Радев изказваме съболезнования на близките на загиналите пилоти", каза Цветанов.

"БСП нямат морално право да говорят за сектор „Сигурност" - президентът и опозицията не могат да са алтеранатива на управлението, поясни той темата на вота. - Когато говорим за тема сигурност, нека знаят, че те нямат никакво морално право да се изказват по тема "Сигурност". Когато беше първият управленски мандат на премиера „Борисов", колко бяха отвличанията, убийствата, нивата на контрабанда, които се осъществяваха под вещото ръководство на тогавашното управление на БСП", каза Цветанов.

Цветанов п орица и президента: "Радев използва всяка една възможност, за да се позиционира чисто политически. За пореден път той доказа, че е президентът на БСП. Това, което се случва като позиция на БСП и позиция на президента Радев го отдалечава от конституционните му правомощия да бъде обединител на нацията. Ние не знаем какво ще прави президентът Радев след четири години, когато му изтече мандата, но ние знаем, че ние отново ще носим отговорност за решенията, които трябва да се взимат. "Обединени патриоти" и ГЕРБ са отговорни партии, които имат своята история. Те са се явявали на всички национални избори досега и са имали възможността да получат обществената подкрепа от българските избиратели", каза Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай