15:45 ч.

05.10.17

2 мин.

0

19

0

Радев от Полша: Санкциите срещу Русия трябва да паднат /ОБНОВЕНА/

от редактор |

Радев от Полша: Санкциите срещу Русия трябва да паднат /ОБНОВЕНА/

"Наложените от Европейския съюз санкции срещу Русия трябва да бъдат отменени". Това заяви държавният глава на България Румен Радев по време на посещението си в Полша.


"В икономически смисъл тези санкции вредят. Ако говорим за българския бизнес, то ние гледаме негативно на тях. Санкциите на може да продължават вечно. Затова се надявам, че ще бъдат отменени", коментира Радев в рамките на пресконференция след срещата с полския му колега Анджей Дуда, предава ТАСС.


По темата за сигурността имаме пълно единомислие, Европа е изправена пред редица важни предизвикателства - и отвътре, и отвън, допълни Радев. - Що се отнася до заплахите пред Европа, тероризма, решаването на мигрантската криза - с президента Дуда имаме ясна позиция, че това е проблем, който изисква единно европейско решение, което трябва да съблюдава суверенитета на отделните държави, трябва да гарантира тяхната сигурност, заяви президентът Радев.


Той благодари на полската страна за безусловната подкрепа за членство на България в Шенген. При положение че България е изпълнила всички технически изисквания от 2011 г., мислим, че не е справедливо България да не бъде в Шенген, заяви Радев.


Президентът благодари на полската страна и за подкрепата по линия на Фронтекс за охрана на външните граници. Трябва да е ясно на всички държави членки, че външните граници на ЕС не са границите на България, Гърция, Италия, а са наши общи граници и трябва да има реална солидарност с реални действия в подкрепа на тези държави, отбеляза Радев. Той благодари и за цялостното разбиране и подкрепа за овладяването на мигрантските потоци и борбата срещу каналджийството.


Държавният глава Румен Радев е на официално посещение в Република Полша на 4 и 5 октомври 2017 г., по покана на своя полски колега президента Анджей Дуда. Българският президент бе официално посрещнат с тържествена церемония във Варшава.


Президентите на България и Полша проведоха среща „на четири очи", след което се състояха пленарните разговори между официалните делегации на двете държави.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 02:26 · 07.10.2017
Електората на ББ намира изражение в самия него - неграмотен бивш милиционер и настояща мутра. Поне интелектуално си пасват и го разбират
Потребител · 08:32 · 06.10.2017
Няма нужда да посочвам електората на бб, намерете го сами в тази дискусия. "най -образованите " изказвания са техни. Само че бб каза на марков да обръша филиите и да лае срещу сорос , ама тук мекотелотата за 5 лефа се гърбят да бълват простотии и да си завъртат задника със гаши до коленете, белким някой ги наеме за ... ама нейсе... овце без история
Потребител · 06:43 · 06.10.2017
Браво на Прeзидeнта Радeв! Жалко за" дeмократичнитe мeдии" на "дeмократична" полша, чe нe са прeвeли дори изказванeто мy за отмяна на санкциитe срeшу Русиа
Потребител · 06:00 · 06.10.2017
споко трябва да си заработи заплатата от путин избран e законно и нe му дрeмe за българия
гр кг Ууд ЕТ · 01:10 · 06.10.2017
Полските медии наблягат на факта, че изказването на Президента за санкциите срещу Русия е подминато без коментар и дори без превод.
Потребител · 21:53 · 05.10.2017
Този намeри къдe да агитира за санкциитe срeщу Русиа.Съвeтници ниамаш ли господин-другар гeнeрал-прeзидeнтe?
Потребител · 20:45 · 05.10.2017
Тази фуражка,нe са ли го инструктирали,чe Полша нeнавиждат,дори мразиат брутално алкашитe,как можe,точно там и бeз повод да говориш за снeманe на санкциитe кам Руссиа!А санкциитe нe сам против Русиа,а против крагат олигарси около Путкин!Този лилипут,тои вавeдe санкции на внос на продоволствeни стоки и използва бeдниат си и гладeн народ,като оражиe против Запада!Защо нe вавeдe рeципрочни мeрки,а забрани вноса на мeсо,млиако...!Сибирски диваци,а нашиат ощe по-голиам!Нe случаино тои нагавашe цаца в крачмe вав Варна,до като Боико вeчeриашe с Макрон!
Потребител · 21:57 · 05.10.2017
@Потребител Простак и болeн мозък си! Имаш нужда от психиатричо лeчeниe нeзабавно!
Потребител · 01:11 · 06.10.2017
@Потребител Впечатляващо неграмотно се изразяваш, приятелю! Къде ви намират и наемат такива "калинки"? Такива като теб са антиреклама на всяка теза!!!
Потребител · 19:14 · 05.10.2017
Мнението на Радев съвпада с това на БСП , Германия, Италия, Франция. Твоите епитети се отнасят и за тях. За затвора сте всичките драскачи на простотии , заплахи и ценизми . ЦРУ и Руските служби ви бройкат, седете рахат, ще ви дойде реда да поумнеете и търсите прошка.
Потребител · 19:06 · 05.10.2017
Ботуш Каишников умело показва профанизма и дебилизма на съветските разветки. Шофьорът на съветки самолет да си подава оставката и беж в Раша при товариш Путин
Потребител · 22:00 · 05.10.2017
@Потребител А ти си нeграмотно говeдо, коeто бърка икономиката с политиката.
Капанар · 18:43 · 05.10.2017
И това да го изтърсиш в Полша!
Потребител · 17:27 · 05.10.2017
Плазмодиитe на ГЕРБ пак изпълзяха.С каруцарски eзик сe опитват да дeмонстрират позиция.Един съвeт-прeди да сe изказватe,отидeтe на училишe да сe образоватe!
Потребител · 17:23 · 05.10.2017
Генералът е много последователен в слагането си на Путин и на БСП, но нте е достатъчно интелигентен да разбере, че сам се затваря в глуха линия. Изглежда и съветниците му са същата стока - не могат да го спрат да говори глупости.
Потребител · 22:04 · 05.10.2017
@Потребител В глуха линиа сe затварят нeграмотничи като тeбe. Гeрмания И Франzия скоро щe сe прeгърнат с Русиа, а ниe щe бъдeм забравeни завинаги от всички.
Потребител · 16:52 · 05.10.2017
Румен Радев Решетников -руски агент и национален предател е за затвора.Сокато беше в Щатите си натискаше червените парцали.сега си показа гнусното лице на зависим дегенерат.Това е последното му международна акция в полза на Путкин.В Полша мразят руснаците бе тъпанар!Пак ти го туриха отзад онези от екипа ти ,начело с обратния руски мелез-Иво Христов !хахахага Румен Тъпото и Деса Простакеса марш на село тъоанари безподобни!!!
Потребител · 22:05 · 05.10.2017
@Потребител Говeдe като тeбe щe си останe говeдо завинаги!
Потребител · 01:05 · 06.10.2017
@Потребител Постът ти е написан много неграмотно! Вземи първо да се поограмотиш малко и чак тогава занимавай форумите с безценното си мнение!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент