Президентът: Моят ангажимент е към освобождаването на гл. секретар на МВР от поста

Президентът: Моят ангажимент е към освобождаването на гл. секретар на МВР от поста | StandartNews.com

Моят ангажимент е единствено към освобождаването на главния секретар на МВР от поста му. Затова искам да се спазва законът. Това коментира пред репортери президентът Румен Радев по казуса с указа, който трябва да подпише за освобождаване на Младен Маринов като главен секретар на МВР. Оттук-нататък, подчерта той, всичко решава правителството. Няма да тълкувам нормативните документи, посочи още държавният глава.

Ние трябва на най-високо ниво да даваме пример за законност и спазване на всички нормативни документи, ако искаме да има законност в държавата, убеден е Радев.

По думите му след всички проблеми и провали в системата на МВР премиерът преценява дали това е най-удачният избор за министър. Негово е решението, негова е отговорността, посочи президентът.

Той присъства на откриването на учебната година на Националната гимназия за древни езици и култура "Константин Кирил Философ", което се състоя в аулата на СУ "Св. Климент Охридски". Радев пожела на завършващите тази година гимназията каквото и да вършат да е с мисъл за България. Той изрази своето уважение към преподавателите. Днес имаме особена нужда от мъдрост, каза в поздравлението си още държавният глава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай