Павлова: Европредседателството ни започва с бюджета и Брекзит

Павлова: Европредседателството ни започва с бюджета и Брекзит | StandartNews.com

"Трябва да спрем да сме "велики"! Да спрем да казваме "Велика България", "Велика Македония", и да вървим напред". Това е казал снощи на официалната вечеря след лидерската среща за Западните Балкани премиерът Бойко Борисов. Думите му цитира министърът по европредседателството Лиляна Павлова. Тя бе гост в предаването "Тази сутрин" по БТВ.

Павлова, която е бивш министър на строителството, коментира и темата за пътищата, които ще свържат страните по Коридор № 8.
"Ако искаме да се интегрираме, първото е политическото желание и то е факт. Второто е да бъде припознато, че това е дългосрочна тема, не само за мандата на българското председателство. Следващата тема е, че трябва да сме свързани - столиците на Балканите дори нямат въздушна връзка", отбеляза Павлова.

"На 1 декември напълно бяхме готови за председателството. Останаха допълнителни тестове на техниката. Вчера беше генерална репетиция и районът беше отцепен - ще има и такива дни, в които районът около НДК ще бъде със затруднено преминаване", посочи още Лиляна Павлова. Тя уточни, че в НДК има специализирана апаратура за преводи и в момента върви тестването им.

Започваме с Брекзит, започваме с рамката на бюджета, така ще стартира европредседателството, заяви тя.
"Поемаме председателството от Естония, които постигнаха много, но нещо, което постигнахме с министър председателя Борисов с бъдещия канццлер на Австрия е да не делим 2018 г. на две. И да започнем със Западните Балкани. Себастиян Курц, който се надяваме да формира успешно правителство до Коледа, е на това мнение", каза още Павлова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай