Кунева подаде оставка като лидер на ДБГ

Кунева подаде оставка като лидер на ДБГ | StandartNews.com

Цялото ръководство подава оставка. Аз, като председател на ДБГ – също. Това заяви Меглена Кунева, лидер на „Движение България на гражданите", по време на брифинг след проведения Изпълнителен съвет на партията, съобщава bTV.

Тя обясни, че оставката е необходима, за да бъде споделена отговорността от загубата на изборите на Реформаторския блок. Кунева поясни, че макар и подала оставка, тя ще остане силно ангажирана с каузата на „Движение България на гражданите".

„Искам да дам път на хора, които правят своите уверени крачки в политиката от началото на създаването на ДБГ", заяви Меглена Кунева и подчерта, че днес Изпълнителният съвет на партията е решил, до провеждането на Конгрес и избора на ново ръководство, зам.-председатели на партията да станат доскорошните народни представители Димитър Делчев и Антоний Тренчев.

Това е поредна оставка в десницата след провала й на парламентарните избори. Радан Кънев обяви, че напуска ръководството на ДСБ и "Нова република", а Божидар Лукарски - на партньора на ДБГ в Реформаторския блок СДС.

Политическият съвет на РБ също хвърли оставка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай