Кунева: ДБГ ще има нов председател

Кунева: ДБГ ще има нов председател | StandartNews.com

"Движение България на гражданите" /ДБГ/ ще има нов председател през есента. Това е заявила след Националния съвет на ДБГ, състоял се в събота в Банско, Меглена Кунева, председател на движението, съобщиха от пресцентъра на партията.

"Щастлива съм, че има младо поколение, което да поеме щафетата, а с подкрепата на всички от Националния съвет съм убедена, че ДБГ ще продължи да се развива и да бъде силен глас на непредставените в парламента избиратели", е казала пред членовете на Националния съвет Кунева, цитирана в съобщението.

"Дали е стабилно, или не очертаващото се правителство, времето ще покаже, е коментирала Кунева. Ние няма да гледаме безучастно какво се случва, а ще поставяме на дневен ред въпросите, които вълнуват българските граждани по места и на национално ниво. Работата за местните избори започва от днес", е заявила тя.

Националният съвет на "Движение България на гражданите" е започнал процедура и е определил правила за свикване на национално събрание за избор на нов лидер, което да бъде през есента, а дотогава заместник-председателите на ДБГ ще представляват движението, информират от партията. Националният съвет е поставил пред тях задачата да поддържат връзка с местните структури и да подготвят пътна карта за развитието на ДБГ, която да представят на следващото заседание на националното ръководство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай