КРИБ поиска край на мафията в енергетиката

Евгений Иванов настоя на среща с "Обединени патриоти" за мерки срещу картелите

КРИБ поиска край на мафията в енергетиката | StandartNews.com

Край на мафията в енергетиката поиска КРИБ и от Коалиция „Обединени патриоти". Новите народни представители задължително трябва да предприемат мерки срещу картелирането в енергетиката, както и за запушване на течовете в енергийния сектор, заяви изпълнителния директор на КРИБ Евгений Иванов по време на работната среща на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) с ръководството на Коалиция „Обединени патриоти. Разговорът бе част от поредицата срещи, които четирите работодателските организации - КРИБ, АИКБ, БСК и БТПП, провеждат с партиите във връзка с изборите на 26 март 2017 г.

Евгений Иванов поиска още подкрепа от бъдещите народни представители и за ограничаване на екологичния рекет срещу бизнеса. „До влизането на България в чакалнята на еврозоната ERM2 валутният борд в страната трябва да се запази", посочи Иванов.
Председателят на АИКБ Васил Велев представи вижданията на работодателските организации за решаване на най-острия проблем за бизнеса - липсата на човешки ресурси за българската икономика. „Необходими са бърза и дълбока реформа в професионалното и висшето образование, нови политики за ограничаване износа на български специалисти и за насърчаване реализацията им в страната, както и облекчаване на вноса на работна ръка от страните с българска диаспора чрез сключването на двустранни спогодби", заяви Васил Велев.


Участниците в срещата и от двете страни се обявиха за кардинална промяна на модела на финансиране в системата на образованието и премахване на делегираните бюджети, които са причина професионалните гимназии и висшите училища да привличат ученици и студенти с модерно звучащи специалности, които обаче не се търсят от бизнеса.
От Българска стопанска камара представиха предложения за промени в Кодекса на труда, които да доведат до по-гъвкава заетост – премахване на ограниченията пред извънредния труд, срочните трудови договори и временната заетост, както и въвежане на работещ механизъм за почасово заплащане.
И четирите работодателски организации се обявиха за запазване на данъчния модел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай