ДПС организира семинар за отвореното управление

ДПС организира семинар за отвореното управление | StandartNews.com

ДПС организира семинар днес, темата на форума е "Отворено управление – нова възможност за либералните демокрации. Привличане на гражданите в процеса на вземане на решения".

"Това е важна тема за нас и не само за нас. От тази гледна точка можете да го приемете дори като един вид подготовка за управление на страната от наша страна", изтъкна преди няколко дни председателят на ДПС Мустафа Карадайъ след заседание на ръководството на партията с участието на Ахмед Доган.

Целта е ДПС да даде началото на широка обществена дискусия за възможностите и предизвикателсвата, пред които са изправени демокрациите от новото време.

За участие във форума е поканен дългогодишният председател на АЛДЕ сър Греъм Уотсън. Поканени са народни представители, представители на европейските институции, на академичната общност и местната власт.

"За да проведем днешното заседание тук има няколко предпоставки, каза Карадайъ след срещата при Доган. Първо имаше едни призиви за стабилност по време на европредседателството. В тази връзка ние тази стабилност я разбираме като стабилност на държавата и в този смисъл даваме своя принос за стабилността на държавата. От друга страна последните два месеца наблюдаваме, че властимащите непрекъснато генерират различни видове скандали и конфликти дори между институциите", каза още Карадайъ.

Запитан относно предсрочни избори Мустафа Карадайъ заяви: "Ние работим и даваме своя принос за стабилност на държавата. Някои хора се опитват да го разбират като стабилност на властта. Стабилността на властта е част от стабилността на държавата, но тези две неща не са еднозначно равни. От друга страна, обаче властимащите непрекъснато да генерират скандали, дори конфликти между институциите, това са тревожни неща, с оглед стабилността на страната. Тези скандали пораждат напрежение в обществото".

За участие във форума е поканен дългогодишният председател на АЛДЕ сър Греъм Уотсън. Поканени са още народни представители, представители на европейските институции, представители на академичната общност и местната власт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай