Депутатите с вечерна проверка

Атака заседава на плажа за гласуването по бюджета

Депутатите с вечерна проверка | StandartNews.com

Лятната почивка на депутатите се превърна в казарма. Заради ветото върху актуализацията на бюджета те се броят по няколко пъти на ден. Целта е да няма пробив в кворума, ако се свика парламентът тази седмица.

Телефонни обаждания сутрин и вечер смущават редовите избраници, признаха самите те пред "Стандарт". Техните партийни шефове не спират да ги предупреждават да са на линия, когато парламентарният председател Михаил Миков обяви датата на пленарното заседание. "В рамките на седемдневния срок ще взема решение за насрочване", заяви пък той пред БНР вчера. ГЕРБери също признаха неофициално, че са се надявали на тълкувание, според което заседанието вече е насрочено за 30 август и то със същия дневен ред. Хората на Бойко Борисов внесоха искането за извънредна сесия със 77 подписи, след като Миков вече бе насрочил дебата по ветото в края на месеца. "Нашето сигурно ще отпадне, но поне показахме позиция", споделиха тогава депутати от ГЕРБ. И след подписите върху искането се отправиха спокойно към морето. Заседание тази седмица ще обърка и техните сметки.


Планове как да постъпи крои и "Атака". Лидерът на партията Волен Сидеров отдъхва за кратко по Южното Черноморие. Но през уикенда при него отидоха и част от депутатите му. Докато събираха тен, избраниците изготвяха и стратегията за действие в пленарна зала, съобщиха за "Стандарт" хора от "Атака". От депутатите на Волен зависи дали президентското вето ще мине. За отхвърлянето му са нужни 121 гласа, БСП и ДПС имат 120.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай