Борисов: Всяко работно място е успех

ГЕРБ дава още 700 хил. за Перник

Борисов: Всяко работно място е успех | StandartNews.com

София. „Едно работно място да създадеш днес е успех. Това е едно семейство, един човек, който се чувства добре”. Думите са на премиера Бойко Борисов, който обяснява на министрите си колко важна е борбата с безработицата, става ясно от стенограмата от последното правителствено заседание.

"Трябва да се концентрираме в създаването на работни места. Това е единственият проблем пред правителството и, разбира се, пред хората", заявява Борисов. Според него за обикновения човек световната криза не била оправдание за това, че той е безработен. Лекът бил в концесиите и подобни инструменти, които да създават заетост.

Още 700 хил. лв. ще даде ГЕРБ от субсидията си на пострадалите от земетресението в Перник, показва още от стенограмата правителственото заседание.

"300 хиляди вече сме дали досега, даваме още 700 хиляди лева, стават един милион, колкото в с. Бисер. И тези пари хората трябва да разберат, че отиват за къщите им, казва премиерът на министрите си. В същото време БСП са дали само 15 хиляди лева", подчертава премиерът.

"Възстановителните работи в Перник вървят добре", докладва и министърът на еврофондовете Томислав Дончев, който премиерът командирова в града, за да оправи нещата. Според Дончев тежко засегнати са около 260 къщи. Някои от семействата обаче няма да получат подпомагане, защото имат други домове.

Вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков пък в качеството си на "главен археолог" е командирован в Шабла. След като регионалният министър Лиляна Павлова докладва, че два археологически паметника в с. Дуранкулак и в с. Стаевци трябва да се управляват от община Шабла, вместо от Добрич, премиерът добавя, че трябва да се включи и "върховното методическо ръководство на главен археолог Дянков".

"Намери си време другата седмица да отидеш там да ги разгледаш", поръчва министър-председателят на вицето си. Освен това Бойко Борисов допълва, че финансовият министър е "обещал на хората пари (с мое знание, абсолютно правилно)". Заедно с новия "главен археолог" на държавата Симеон Дянков, премиерът командирова за Шабла и културният министър Вежди Рашидов и да помогнат това да стане най-голямата туристическа атракция на северното ни Черноморие.

Премиерско поръчение получава и земеделският министър.

„Найденов, да се обиколят смесените региони, там, където хората вече на практика видяха какво е да се разбие монопол и в момента тютюнът им се изкупува на цени в пъти по-високи, отколкото когато бяха под монопола на ДПС. Така че хората да знаят, че тези наши решения, дотации и всичко, което е стигнало до тях, е пряко за тях. Създайте си организация, обиколете ги, срещнете се с хората, вижте, ако има нещо да се доизкусурява, да се доизкусури, но да знаят, че тази наша политика вече дава реални действия”, нарежда Борисов във връзка с проекта за издаване на разрешение за промишлена обработка на тютюн.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай