Здравният министър: Ще доставим всичко необходимо на болницата в Ловеч за пострадалите

Здравният министър: Ще доставим всичко необходимо на болницата в Ловеч за пострадалите | StandartNews.com

Около 7 души са с тежки фрактури след катастрофата при село Микре – ще бъде доставено всичко необходимо на болницата в Ловеч, заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на брифинг.

„Жертвите на този етап са 9, ситуацията е много динамична, дано да няма повече жертви. Всички останали са ранени, едни по-тежко, други по-леко. Тези, които са със сериозни фрактури, имаме специализирана техника, ще ги заведем в София за продължаване на лечението", допълни той.

„Обадих се във ВМА и болница „Лозенец" и бяха изпратени четири реанимобила, напълно окомплектовани, с всичко необходимо, което се налага да се използва в такива случаи. Освен това бяха мобилизирани екипите на спешната помощ от областите Ловеч и Плевен. В същото време вътре в самата болница, по думите на директорката на болницата, е създадена пълна организация, за да могат да бъдат прегледани и обслужени пострадалите", каза министър Ананиев.

По думите му всичко, което е необходимо за оказване на първа помощ и за последващо лечение, ще бъде осигурено. Той поясни, че веднага след приключването на брифинга ще отиде лично да види какво е състоянието на болните и от какво има нужда болницата в Ловеч.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай