Йорданка Фандъкова за "Стандарт": Големият ни потенциал са хората

Столицата ни е привлекателно място за младите, които учат, правят кариера и създават семейства

Йорданка Фандъкова за "Стандарт": Големият ни потенциал са хората | StandartNews.com

Какво е за нас България? Майка, дом, минало и бъдеще, кауза. Това са само малка част от отговорите, които всеки от нас би могъл да даде. Верен на каузата си да пази българското, за работи за Отечеството и да дава всеки ден по поне един аргумент на младите хора да останат и да работят за родината, "Стандарт" реши да посвети броя в деня на своята 26-годишнина на родолюбието. Потърсихме 26 знакови лица от властта, политиката, бизнеса, научните среди, за да ни кажат своята гледна точка защо трябва да останем в България и да работим за нея. Защо това трябва да направят най-вече младите хора - нашето бъдеще. Представяме позицията на Йорданка Фандъкова, кмет на София.

Привличаме инвеститори благодарение на умните, работливи и уверени в себе си българи

Големият ни потенциал са хората

Столицата ни е привлекателно място за младите, които учат, правят кариера и създават семейства

ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА
Кмет на София

Всеки има свой път да следва мечтите си. Личната мотивация и убеденост да останем в България и да работим тук е и мисия, че можем да направим държавата си по-добро място за живеене. Вярвам, че това е възможно с желание да правим добро тук и сега.
Възможностите за обучение, работа и професионално развитие в София и България са големи. Като кмет на София ще кажа, че столицата ни с бързи темпове се превръща в модерен европейски град, че е привлекателно място за млади хора, които учат, правят кариера и създават семейства. София вече заема челни места в международни класации за развитие. Ние привличаме инвеститори благодарение на умните, работливи и уверени в себе си хора. Това са хора, които знаят, че могат да успеят благодарение на уменията си, хора, които имат смели и иновативни идеи. Затова и София е сред водещите градове по стартиращи компании в Ай Ти сектора. При днешната свързаност на света е важно да имаме идея и визия за развитие, а условията ги създаваме заедно. Познавам много млади хора, които са спечелили състезания на световно ниво, защитили са проекти в чужбина и се връщат, за да продължат тук с нови идеи. Големият ни потенциал са хората, които са тук, които се връщат, които милеят за страната си. Всяка добре свършена работа на всяко ниво е стъпка към нашия успех заедно. Няма незначителна работа, нито незначителни усилия. Заедно правим града си все по-добро място за живот. Затова и в работата си давам възможност на млади и креативни хора, които имат идеи, обичат града си и искат да го развиват.

Честит празник на вестник „Стандарт".
Честит 26-ти рожден ден!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай