Ученици излизат в дървена ваканция

Ученици излизат в дървена ваканция | StandartNews.com

Ситуацията по пътищата се нормализира, но бавно

В Община Камено с 2 дни е удължена ученическата ваканция заради снежната покривка, съобщава bTV. Неучебен ще бъде денят и за децата от селата Изворище и Драганово, които не могат да стигнат до училището в бургаския квартал „Банево".

Допълнителна ваканция ще имат и възпитаниците на училището в бургаското село Маринка. Причината е проблем с електрозахранването, което не позволява нормална работа на парното и сградата не може да бъде затоплена.

Общо 9 населени места в Бургаска област са без електрозахранване към момента. Това са селата Извор, Маринка, Каменар, Лъка, Емона, Братово, Бродилово, Атия и част от Свети Влас. Авариите са на различни места по въздушните електропроводи, а по отстраняването им работят 50 човека.

Всички основни пътища в област Бургас са проходими.

Варненско

Тежка е зимната обстановка и в Североизточна България. Колите, пътуващи от Варна за Бургас задължително трябва да са с вериги.

Снежната покривка е около 20 сантиметра, като не е спирало да вали цяло денонощие, съобщава кореспондентът на bTV.

Най-тежко е в община Вълчи дол, където има навявания и затворени пътища. В Дългопол вероятно ще бъде обявена дървена ваканция за два дни, защото много малко ученици са отишли на училище днес.

В областта няма бедстващи хора. 7 населени места са без ток.

В морската ни столица и излизането от вкъщи, и стигането до работа в първия работен ден бяха предизвикателство – без значение дали сте с кола, и с градски транспорт, и пеш. Още рано сутринта бяха почистени спирките и подлезите във Варна. Улиците се обработват от 30 снегопочистващи машини на 5 фирми.

Летището работи нормално, няма отменени или закъснели полети.

Русенско

ТИР-ове с летни гуми създават проблеми по пътя Русе-Бяла. Камионите буксуват и пречат на нормалния трафик, като образуват задръствания.

Преди обяд на изхода на Русе цареше истински хаос. Причината - румънски и български ТИР с летни гуми буксуваха на място, съобщава кореспондентът на bTV. Налагаше се автомобили и автобуси да ги заобикалят.

До 10:00 часа тази сутрин движението на тежкотоварните автомобили по направлението Русе-Бяла бе спряно заради почистване на пътя. След пускането им се очаква натоварен трафик в посока Дунав мост. Към момента граничният пункт работи нормално.

В областта няма населени места без ток, всички пътища са отворени.

Смолянско

Въведена е забрана за движение на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета в цяла Смолянска област, съобщава кореспондентът на bTV.

Всички автомобили трябва да се движат с вериги през прохода „Печинско", съобщават от областно пътно управление. Отпадна въведеното от снощи ограничение за автомобилите да се движат с вериги през проходите „Рожен", „Пампорово" и „Превала".

Снежната покривка в областта е от 10 до 20 см. 75 машини на пътното работят на терен за почистване на републиканската пътна мрежа.

Няма затворени пътища. През нощта в службата не са получавали сигнали за закъсали автомобили и за други инциденти, които да затрудняват движението на моторните превозни средства. В Смолян основните пътни артерии са почистени.

Ямболско

Затворени пътища и села без ток в Ямболска област, съобщава кореспондентът на bTV. След силният снеговалеж снощи близо 20 села са без електричество. Хората алармират и за опасни електрически стълбове.

Хората твърдят, че са подавали сигнали до ЕЖН, но от там са отговорили, че опасност няма.

Стара Загора

Отпадат ограниченията за движение с вериги за всички МПС през прохода "Печинско", остава в сила ограничението за движение с ремаркета и полуремаркета. Всички пътища от Републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия, съобщават от Областното пътно управление.

От там са категорични, че цялата налична техника работи по разчистването на пътната мрежа. Видимостта е добра, температурите са между минус 15 и минус 8 градуса.

Отворен за тежкотоварни автомобили е и пътят Стара Загора-Змейово-Ягода-Тулово-Мъглиж.

Отпадат ограничения за камионите

Отпадат ограниченията за движението на товарните МПС по АМ "Хемус" в област Варна в посока София, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Възстановено е движението на тежкотоварните автобили по път I-5 Русе - Велико Търново в област Русе и по път I-2 Русе - Шумен на територията на област Разград.

Отпада забраната за движение на тежкотоварни камиони над 12 т в област Велико Търново.

Товарните превозни средства да се движат задължително с вериги през Обзорски проход. Отпада забраната за движение на товарни камиони над 12 т по път II-19 Симитли-Банско.

На границите

Македонските гранични власти временно са преустановили пропускането на товарни автомобили през ГКПП – Станке Лисичково. Причината е снегонавявания и заледяване на участъци от пътната мрежа на македонска територия.

Поради влошените метеорологични условия и натрупване на голяма снежна покривка гръцките гранични власти изискват леките и товарни автомобили, преминаващи през ГКПП – Илинден, задължително да са снабдени с вериги за сняг, съобщиха от „Гранична полиция".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай