Трактори тръгват в подкрепа на Бойко

И Бисер щурмува жълтите павета да "удари" рамо на премиера

Трактори тръгват в подкрепа на Бойко | StandartNews.com

Стара Загора. Фермери от цялата страна са тръгнали рано тази сутрин към София с трактори и камиони с натоварени животни да подкрепят правителството, научи агенция Стандарт Нюз. Информацията потвърди шефът на Националната асоциация на животновъдите в България Бойко Синапов. Той самият пътувал с група фермери и зърнопроизводители от Кърджали. "Искаме да защитим премиера, той го заслужава", лаконичен бе Синапов. Очаквало се първата група животновъди и зърнопроизводители да се съберат заедно с техниката пред парламента около обяд.

"Националната асоциация на зърнопроизводителите в България не стои зад този протест. Той организиран от животновъдите, които подаряваха агнета на земеделския министър миналата година", разграничи се от инициативата пък зам.-шефът на зърнопроизводителите - старозагорецът Радослав Христов. Той уточни, че отменяйки протеста си, те вече са благодарили на премиера, че са получили навреме обещаните доплащания.

Удавеното през февруари миналата година харманлийско село Бисер също тръгва на автопоход в подкрепа на Бойко Борисов и неговия кабинет. Местните са недоволни от оставката на кабинета и затова ще "ударят" рамо на премиера в столицата, където тече подписка в подкрепа на кабинета.

В Бисер се опасяват, че след последните процеси в държавата могат да бъдат забравени, тъй като бъдещото служебно правителство на практика не е поемало ангажимент към тях.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай