15:40 ч.

18.06.17

1 мин.

0

0

0

Старият Пловдив събира учени от 4 континента

от редактор |

Старият Пловдив събира учени от 4 континента

Учени от 23 страни от четири континента /Европа, Азия, Африка и Северна Америка/ се събират на международна конференция по комбинаторен анализ на изображения (IWCIA'17), която ще се състои от 19 до 21 юни в Старинен Пловдив.


Форумът се прави от 25 години, всеки път в различна държава, и за първи път Пловдив ще бъде домакин на това събитие.


Комбинаторният анализ на изображения е научна дисциплина, основана на абстрактни математически теории и техники от "дискретната" математика (наричана още "езикът на компютрите"). Краен продукт на научните изследвания са математически модели и методи за решаване на проблеми от реалния живот, възникващи в различни "социално чувствителни" области на човешката дейност като медицината, роботиката, отбраната и сигурността, се посочва в съобщението.


Идеята за провеждането на тазгодишната IWCIA в Пловдив е на Валентин Бримков и Ренета Бърнева, професори в Университета на щата Ню Йорк и водещи учени в тази област. В помощ е местен организационен комитет, включващ няколко учени от Пловдив и София, както и студенти и ученици от Пловдивската математическа гимназия, в партньорство с община Пловдив.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент