Спасители на плажа от 1 май

Спасители на плажа от 1 май | StandartNews.com

Живакът удря 25 градуса днес, времето по празниците ще става за море

Спасители ще пазят плажа в Албена от 1 май. Тогава ще се даде старт на летния сезон, а гардовете ще се назначават поетапно, съобщи Руслан Йорданов от компанията концесионер. Балчик и Кранево ще посрещат туристи със спасителни постове и медицинско обслужване от 1 юни, каза пък наемателят Тихомир Цветков.

Общо 130-140 спасители са необходими за охраната на цялото Добруджанско Черноморие, съобщи директорът на БЧК-Добрич, д-р Артюн Еринозов. В момента се провеждат два курса и се очаква на 9 май да има нови 30 обучени гардове за лятото. Очаква се някои от тях да започнат работа веднага, защото според прогнозите на синоптиците по-голямата част от месеца ще е подходяща за море. Живакът в термометрите ще скочи още днес и ще удари 25 градуса. Захлаждане се очаква в сряда, но за кратко. Празничният 1 май ще става за разходки и дори за плаж. Максималните температури ще достигнат 24 градуса. На следващия ден се очакват превалявания на места и леко понижаване на температурите, но в неделя отново ни очаква слънце. Като цяло времето през месец май ще бъде топло. Средната температура за месеца ще бъде около 17 градуса, а най-високата 27 градуса.

Регионалното министерство проведе търгове за отдаване под наем на плажове в Добричко. До момента стопани са намерени "Вили чайка" в Балчик и градският плаж в Каварна. В Шабла също се надяват да се намерят стопани за ивиците. Кметът проф. Райна Бърдарева сподели, че стартира изграждането на два бивака за къмпинги.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай