София се изнася на Капана фест

Занаяти, рок и бира събират 50 000 гости от България и чужбина в Пловдив

София се изнася на Капана фест | StandartNews.com

Над 50 000 посетители от България и чужбина пълнят емблематичния квартал "Капана" в Пловдив за шестото издание на едноименния фестивал, който започна днес и ще продължи до неделя.

Малките улички, които пазят историческия и занаятчийски облик на квартала, ще се превърнат в цвете лабиринт с разнообразни събития - музика, игри и изкуство. Над 100 от най-изявените български автори ще представят своите творения в няколко тематични зони.

На базар "Капана" ще има авторски изделия, натурални храни и напитки, съвременна българска мода и дори грамофонни плочи. Там търсачите на предмети, заредени с креативен дух, ще могат да открият чудни съкровища, които за дълго ще пазят спомена от фестивалните емоции.

И докато любителите на красиви джундурии обикалят от щанд на щанд, други със сигурност ще се впечатлят от парада на ретро автомобили. С него пловдивският автомобилен клуб „РЕТРО" отпразнува своята 25-та годишнина, така че се е подготвил подобаващо, като за празник. По улиците на града ще дефилират запазени модели от 40-те, 50-те, 60-те и 70-те години на миналия век. Атракция ще е и градското рали.

И, разбира се, не може фестивал без рок. В петък вечер на сцената на Staropramen се изявиха новата българска банда Innerglow, момчетата от Jin Monic и гръцката банда, подгрявала Placebo в Солун – Mary's Flower Superhead.

Съботната вечер ще бъде открита от младата изпълнителка VICK, последвана от Saint Electric и ще завърши със специалното участие на "Остава", които ще отпразнуват своята 25-та годишнина. В неделя ще слушаме Selector Lazy Face и една от младите ни рок енд рол банди – Dead Man's Hat. Фестивалът ще закрие реге групата Rebelities.

"Капана фест" се включва и в глобалната вълна от събития в памет на вокалиста на Linkin Park – Честър Бенингтън. В неделя от 19:30 ч. на главната сцена редица български музиканти ще представят интерпретации на някои от хитовите парчета на групата. Родните фенове на Linkin Park ще могат да оставят своето послание към бандата върху огромен винил.

И където има рок, там има и бира. Наследете се на крафт пивото, което предлагат в малките симпатични бирарии, носещи автентичната атмосфера на "Капана" от времето, когато е бил занаятчийският квартал на Пловдив.

Staropramen пък е поканил шеф готвач, който да зарадва посетителите на Капана Фест с вкусни рецепти. Гостите на фестивала не само ще гледат как се приготвят вкусните изкушения, а ще имат възможност и да ги опитат. А всеки, който отгатне точните съставки на ястията, ще получи специален подарък от Staropramen.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай