17:38 ч.

18.05.16

3 мин.

13862

22

0
Робева: Отказвам ордена

Нешка Робева отказва ордена "Стара планина"- първа степен, който правителството реши да й връчи. Това става ясно от нейно писмо, разпространено до Министерски съвет и медиите.


„Въпреки многото грешки, които направих в живота си, имам ясното съзнание и самочувствие, за това какво съм направила и правя за държавата и народа си, за да разреша на поредните хрантутеници и безличия да си точат зъбките върху мен", категорична е тя.


Ето и пълния текст на нейното писмо:


„В последните 24 часа около моята персона за пореден път се разгоряха оживени спорове.
Да бъде или да не бъде наградена Нешка Робева?! Заслужава или не заслужава?! За какво заслужава и за какво - не?!
За никого не е тайна, че след броени дни навършвам 70 години. Преклонна възраст, според общите разбирания и безспорно добра за равносметка и оценка на житейски път на всеки човек.


Тази година се навършват и 50 г. откакто съм в обектива на общественото полезрение, като състезател, треньор и ръководител на музикално танцова формация, чиято цел е да популяризира българското традиционно изкуство и култура.
След всичко това, съвсем нормално е да получавам оценки, както от обществеността, така и от различни държавни и международни институции. И още по-нормално е да има положителни и отрицателни такива.


През този си живот и, разбира се заради тази си дейност, съм носител на безкрайно много награди у нас и в чужбина. Била съм оценявана от Личности и безличия.


Преживяла съм от "Осанна" до "Разпни го", но през всичкото време и в най-тежките за мен моменти, съм чувствала подкрепата и любовта на тези, които някои наричат "обикновени хора". Каква по-голяма награда от тази?


Ще кажа своето голямо човешко благодаря на хората от Инициативния комитет, които са ме предложили за голямото отличие, на хората от МК, които са го одобрили и внесли в МС, на министрите, които са го подкрепили и на Бойко, който въпреки политическите ни различия и нередките ми публични изяви срещу него, е решил спора в полза на награждаването ми.


Благодаря! Благодаря, но при създалите се обстоятелства, не мога да приема наградата, още повече, ако тя е повод за раздори и рушител на без това крехкото съгласие в българското правителство...


Още по-малко бих искала да причинявам главоболие на Президента, който при наличието на взаимна антипатия, последен трябва да реши да бъде или да не бъде наградена Нешка Робева.


И накрая бих искала да завърша с това - не правя демонстрации. Като всеки човек и аз нося известна доза суета - зарадвах се, разбира се...


Решението ми да откажа дойде, след като в публичното пространство изтече дискусията между министрите в МС. Въпреки многото грешки, които направих в живота си, имам ясното съзнание и самочувствие, за това какво съм направила и правя за държавата и народа си, за да разреша на поредните хрантутеници и безличия да си точат зъбките върху мен. Отказвам наградата и заради хилядите приятели и съмишленици, които определено бих унизила, ако я приема. Отказвам я и заради младите хора, с които работя и възпитавам, да бъдат преди всичко БЪЛГАРИ.
С уважение,
Нешка Робева".


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 07:16 · 20.05.2016
От коментарите нищо не разбрах от статията лъха малко злоба . Респект от мен - прославяше България
Потребител · 10:34 · 19.05.2016
Човек трябва да знае кога да слезе от сцената. Няма ли внуци тази жена? От десетилетия ни занимава със себе си - спорт, балет, екология, политика от целия възможен спектър на партиите... И винаги само тя е в бяло. А ордена го дайте на Лили Иванова.
Потребител · 13:35 · 19.05.2016
@Потребител Има хора които творят до по-късна възраст. Примери много по тази Земя. Но за такива като тебе: внуци на 30 и слизане от сцената, на която никога не си бил(а).
Потребител · 10:05 · 19.05.2016
Който плюе по Нешка е тъпанар и гадняр в живота.Долни,мръсни червейчета.
Лина · 07:36 · 19.05.2016
ОПОМНЕТЕ СЕ!

Награда за гимнастика- да. За култура- не !
Потребител · 08:07 · 19.05.2016
@Лина А за култура на кого? На азис бонка 100 кила софи др.подобия на "звезди"?!
da · 02:01 · 19.05.2016
Браво на Нeшка, натри носовeтe на мижитуркитe! Всeки можe да грeши, но нe всeки си го признава като нeя!.. Малко достойни хора останаха в държавата.
Потребител · 01:32 · 19.05.2016
Bolezneno ambiciozna jena. Nawremeto Gigova redowno wzema[e pyrwoto mqsto, a Robewa wtoroto. wno towa q ambicira da pe`eli medali kato trener. Ogromno samo`ustwie, no we`e e omryznala na horata, prosto i e minalo vremeto.
Потребител · 08:18 · 19.05.2016
@Потребител Нeщастник!
Потребител · 00:36 · 19.05.2016
Тази Нешка Робева не беше ли сутеньорка на елитни приститутки за правителството ? не и търсят младите миризливи дупки за пълнене ли, какво ли ? не се сещам да е стока това бабче а още повече мишо шамара казва така : На майка ти в дупката ако не харесваш платина .......
Потребител · 08:09 · 19.05.2016
@Потребител Не.Била е сутеньорка на майка ти.
Потребител · 13:37 · 19.05.2016
@Потребител Върни се в училище да научиш твойта дупка да пише.
Потребител · 23:35 · 18.05.2016
Нeшка Робeва няма нужда от ордeни ! Тя e гордост за България и щe бъдe гордост и за тeзи слeд нас! А за завистницитe и - няма какво да сe комeнтира- просто нищожeства... Бог да пази България от собствeнитe и глупаци!
Потребител · 23:05 · 18.05.2016
зорлeн хубост нe става - като нe щe, да щe
Потребител · 22:34 · 18.05.2016
Човек с достойнство. И преди и сега ! И страхотно писмо от всяка гледна точка.
Потребител · 21:57 · 18.05.2016
Достойна постъпка на достойна жена!!!
Потребител · 21:35 · 18.05.2016
Големият човек винаги е голям. Малко хора биха могли да го направят.
Потребител · 21:34 · 18.05.2016
Тази жeна спрях да я уважавам слeд всичкитe и политичeски изцeпки. Вeчe каквото и да кажe, нe тeжи на мястото си, компромeтирана e. Съжалявам, на врeмeто много я цeнях!
Бюрека · 20:14 · 18.05.2016
Ела си на себе си.
Потребител · 19:26 · 18.05.2016
Няма човек, който да не греши. Нешка Робева е една от малкото достойни Личности в България.
Потребител · 19:10 · 18.05.2016
До нищожeството ,изказало сe отгорe-ако няма къдe да храчиш,нe го прави срeщу Нeшка!Тя e eдин от малкото останали българи с които сe гордeeм !!!
Потребител · 18:03 · 18.05.2016
Нешка няма грешка. Само дето плю по Бойко докато рекламираше Бареков. Ама той и Петър Стоянов го рекламираше. Явно имаха общ спонсор - Цецо Василев. Същият дето открадна няколко милиарда и сега се крие в Белград. Явно и Нешка прави грешки. Въпросът е дали са умислени или неволни. Щото милиардите ще ги връща целокупният български народ. А забравих Тити. И той топна човка в същата паничка.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент