Полагат шумяща маркировка на пътя край Ябланица

Полагат шумяща маркировка на пътя край Ябланица | StandartNews.com

В района на Ябланица във вторник пилотно ще бъде положена шумяща маркировка. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на брифинга за последните катастрофи.

„Автомагистрала „Хемус" е едно от основните решения не само като икономически и социални ползи за Северна България, но и от гледна точка на пътната безопасност. Затова стартирахме още тази година 9,3 км от Ябланица до разклона за Тетевен. Проектираме и останалите 50 км до разклона Ловеч-Плевен, за да можем до година да стартираме с обществената поръчка за избор на строител и 2018-2019 г. в този участък автомагистрала „Хемус" да започнем с реално физическо изпълнение. Да облекчим веднъж трафика и втори път да създадем необходимите условия за сигурно, безопасно и бързо преминаване през ловешка и плевенска област по направлението София-Варна и София-Русе", коментира Нанков.

"Нашата основна цел, освен довършването на автомагистрала „Хемус", е 2018 г. да имаме изградена функционираща ТОЛ система, което ще има и добавена стойност от гледна точка и на пътната безопасност и сигурността на движение и преминаване", допълни той и уточни, че отделно от това настоящият участък не се нуждае от допълнително обезопасяване.

„Изключвам една малка отсечка от „Хемус" в посока Варна, в района на Ябланица, още във вторник, съобразено с метеорологичните условия, ще положим пилотно напречна хоризонтална маркировка (т.нар. шумяща маркировка). Така ще може да подобрим безопасността и да се намалят случаите като снощния инцидент", допълни Нанков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай