Операторът Филчев от bTV ще съди нападателя си

Операторът Филчев от bTV ще съди нападателя си | StandartNews.com

София. Операторът на bTV Иван Филчев, който бе бит от протестиращите на Орлов мост, вероятно ще заведе иск срещу нападателя си. Това обяви пред агенция Стандарт Нюз шефката на "Новини и актуални предавания" в bTV Люба Ризова.

Както агенция Стандарт Нюз съобщи, полицаите арестуваха за нападението над оператора Чавдар Велев (30 г.). "Заставаме плътно до колегата Иван Филчев, случилото се е изключителен шок", каза още Ризова.

Тя обясни, че в най-горещите точки по света журналистите са като свещени крави, защото са там, за да си вършат работата. Състоянието на Филчев е сравнително стабилно, но операторът е с комоцио и огромен хематом на ръката.

Нападателят му Велчев е криминално проявен с грабеж от 2001 г., каза пред bTV главният секретар на МВР Калин Георгиев. Срещу Велчев ще има прокурорско обвинение, разпитват се свидетели и са направени разпознавания. Филчев бързал за пряко включване, когато бил застигнат в гръб от побойника и повален с ритници и юмруци на земята.

По неофициална информация по-късно след инцидента самият Велчев отишъл в "Пирогов", за да се освидетелства, че е бит. Точно там обаче бил задържан от униформените, които вече го издирвали за побоя над Филчев.   

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай