Медийният съюз: Няма да допуснем кипърски сценарий

Медийният съюз: Няма да допуснем кипърски сценарий | StandartNews.com

Българският медиен съюз излезе със специална декларация срещу опитите за манипулиране на общественото мнение и европейските институции с представянето на невярна информация за свободата на словото и състоянието на медийната среда у нас.

Документът бе одобрен от годишното общото събрание на БМС - най-представителната медийна организация на национално ниво у нас. "Тревожно впечатление прави фактът, че група журналисти на свободна практика, които не представляват никого освен себе си, отново подхванаха атака срещу свободното слово в България. Към тази кампания, имаща за цел да дискредитира свободните медии, се присъединиха единствено изданията на кръга "Капитал", се казва в декларацията. Клеветническа кампания оказва натиск върху бизнеса и институциите, като по същество цели дестабилизация и хаос, се казва още в декларацията.

Според Българския медиен съюз не по-малко притеснителен е фактът, че в тази кампания са привлечени дипломати от държави членки на ЕС, в чиито страни българи и румънци са сатанизирани от политиците и медиите им. Общото събрание на Българския медиен съюз прие още Професионално-етичен кодекс на българските медии и избра за изпълнителен директор Гриша Камбуров. Отново трябва да има журналистически награди, които да насърчават професионализма, смятат още от сдружението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай