Кораб на Параходство БМФ спаси мексикански моряци

Кораб на Параходство БМФ спаси мексикански моряци | StandartNews.com

Моряци от кораба „Средна гора" на "Български морски флот" (БМФ) спасиха бедстващия екипаж на мексикански плавателен съд, съобщиха от параходството ни.

На 13 март по време на преход в Мексиканския залив екипажът „Средна гора" е провел спасителна операция след получен сигнал за бедствие от страна на плаващия под мексикански флаг снабдителен кораб LEIGH RIVER. Сигналът е прихванат от нашия "Средна гора" в 9.00 ч. местно време.

Отначало от бедстващия мексикански кораб искат само провлачване, тъй като след авария в главния двигател той няма ход. След като обаче машинното отделение на LEIGH RIVER започва да се пълни с вода, мексиканците подават сигнал за тревога и за спасяване на екипажа. По команда на капитан далечно плаване Деян Пасатов българският екипаж незабавно се подготвя за действие в тежките метеорологични условия на Мексиканския залив.

В резултат на спасителната операция само след няколко минути 8-членният екипаж на LEIGH RIVER вече е в безопасност на борда на „Средна гора" без ранени и нуждаещи се от медицинска помощ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай