Има задържан за атаката срещу банки

Има задържан за атаката срещу банки | StandartNews.com

София. Вече има задържан за вчерашната атака чрез електронна поща и sms-и със спекулативна информация за банки.

Около 16.30 часа днес в Русе ДАНС арестува 45-годишен български гражданин. По неофициална информация на "Стандарт" става въпрос за Венцислав Ангелов - Чикагото.

"Чрез профила си във facebook и чрез клип, качен в YouTube, лицето е публикувало информация, съдържаща злонамерена атака срещу голяма българска банка и призиви за сваляне на валутния борд", съобщиха по-късно от ДАНС.

От държавната агенция заявиха за "Стандарт", че не той е авторът на петъчната атака със SMS-и и e-mail съобщения. А проверката за опитите за дестабилизиране на банковата система и снемането на обяснения на граждани във връзка с получените съобщения, съдържащи невярна информация за състоянието на български банки продължава.

Чикагото е учредител на Народно движение "Баста" и на Народно-патриотична партия "Промяна". Той е баща на Йордан Бонев, един от лидерите на Сдружение "Национално движение "Свобода", свързано с Бисер Миланов - Петното.

Чикагото е осъждан за наркотрафик и други престъпления. Занимавал се е с контрабанда на цигари и горива. Има четири присъди у нас - за хулиганство през 1997-а година, за контрабанда в особено големи размери през 2003-а година и за данъчни престъпления през 2005г. и 2006г. През 2008-а година той и племенникът му Анатоли Дамянов са хванати в Кипър с 482 грама хероин. Там двамата получават петгодишна присъда.
Венцислав Ангелов е в ареста за 24 часа, а обвинение все още не му е било предявено.

От прокуратурата съобщиха за "Стандарт", че ще поискат задържането му за 72 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай