Хотелите в Пловдив се пукат по шевовете

Хотелите в Пловдив се пукат по шевовете | StandartNews.com

Хотелите в Пловдив се пукат по шевовете по време на Международния панаир. Заетостта варира между 70 и 100 процента през целия септември месец, както в малките места за настаняване, така и в тези с по-голям капацитет, показа проучване на "Марица".

Профилът на посетителите е много разнообразен - каквито са и събитията в първия есенен месец. Увеличили са се чуждестранните туристи, решили да посетят културните събития в града под тепетата. Управителите на по-големите хотели подчертават и големия брой резервации на бизнес клиенти, избрали да разгледат международния технически панаир. Те са най-вече от съседните ни страни Македония и Гърция, както и от Италия. Повечето са организирани групи от поне 20 човека от фирми и сдружения, но има и единични резервации.

От хотелиерския бранш отчитат и ръст на семействата от България, които са избрали Пловдив като дестинация за уикенд туризъм. Градът става все по-предпочитано място и за посетители от източните страни, решили да се потопят в българската култура и история.

В повечето места за настаняване базата е резервирана още в края на август с малки промеждутъци от свободни легла. Из централните улици, в Стария град, Капана и по тепетата ежедневно се разхождат големи групи туристи. Доволни са и собствениците на заведения.

От бранша се надяват тенденцията за постоянен ръст в потока от посетители да се задържи и в следващите месеци и припомнят, че и през август в Пловдив бе пълно с туристи. Такава бе и статистиката за приходите в местната хазна. Сред събитията, привлекли туристи в Пловдив през септември, са фестивалът "Сцена на кръстопът", Нощта на музеите и галериите, рок фестът "Sounds of the Ages", Панаирът на занаятите. Предстоят Международният технически панаир и есенното издание на "Капана фест".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай