Хора помагат на семейство без ток и вода

Хора помагат на семейство без ток и вода | StandartNews.com

Благоевград. Десетки хора се трогнаха от съдбата на семейството на Асен и Руска в Благоевград. Двамата живеят с двете си деца - дъщеря и син, в недостроена къща без ток и вода край благоевградския квартал "Струмско".

Шестокласничката Виктория и четвъртокласникът Росен вечер четат на свещи, за да са подготвени за уроците си на следващия ден. Майка им и баща им са без работа близо две години, само Асен от време на време заработва по някой лев.

След информацията на агенция Стандарт Нюз за тяхното битие добри българи поискаха връзка с тях, за да им помогнат. Така електронният сайт www.standartnews.com стана посредник между хората, които имат желание и предлагат помощта си и нуждаещото се семейство.

Във вторник майката Руска и двете й деца бяха в Агенцияjd за закрила на детето. Там също им предложиха различни варианти, за да им се помогне. Най-важното обаче е Руска и Асен да си извадят нови лични документи с адресна регистрация в Благоевград, за да могат да получават и детски, и други помощи.

"Виктория е много старателна, добра ученичка е. Тя и брат й Росен са герои като се знае при какви условия се подготвят. Никой от колегите няма забележки към тях двамата и по отношение на дисциплината", каза за агенция Стандарт Нюз класната на Виктория в 5-о СОУ Екатерина Валеова.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай