Гонят комарджиите на 300 метра от училищата

Гонят комарджиите на 300 метра от училищата | StandartNews.com

София. Игралните заведения и казината вече ще трябва да отстоят поне на 300 метра от училища, казарми и болници в големите градове. Това приеха депутатите в окончателния вариант на новия закон за хазарта. В по-малките гладове с население до 50 000 души регламентираното разстояние е двойно по-малко - 150 метра. Също в зависимост от броя на населението е разписано и изискване за минимум 150 и 30 игрални места в залите.
 
Финансовият министър Симеон Дянков обясни, че сегашният закон е морално остарял, защото е от 1999 година. Според новия ще стане възможно голяма част от игралните домове да излязат от жилищните квартали, така че децата да не се пристрастяват към хазарта от ранна възраст, каза вицепремиерът.

Дянков изтъкна, че за първи път има регулация за онлайн хазарта, като целта е младото поколение да не се пристрастява. „За първи път с новата регулация върху онлайн хазарта ще стане възможно в българската хазна да влязат пари, които на сто процента ще бъдат харчени за развитие на детско-юношески спортове", каза вицепремиерът. По думите на Дянков, макар че това е закон за хазарта, големите облаги и плюс на приемането на промените са, че ще се подобри възможността децата да спортуват, а да не влизат в игрални домове от малки.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай