ДИСКУСИЯ НА "СТАНДАРТ": Държава и кметове с мисия "Пази гората"

Югозападното стопанство, МВР и огнеборци с мерки срещу пожарите

ДИСКУСИЯ НА "СТАНДАРТ": Държава и кметове с мисия "Пази гората" | StandartNews.com

План за опазване и защита на едно от най-големите ни богатства - горите, чертаят "Стандарт" и Югозападното държавно предприятие на дискусия в Благоевград.

Всекидневникът - лидер в провеждането на национални кампании събира на една маса директора на Югозападното държавно предприятие инж. Дамян Дамянов, зам.-началника на националната полиция ст. комисар Асен Игнатов, шефа на Изпълнителната Агенция по горите инж. Григор Гогов и председателя на КРИБ - Перник Георги Милев, за да постави началото на кампания за информиране на обществото колко важно е да се запази гората и всички заедно – държавни институции, кметове, неправителствени организации, бизнес сдружения и медии да се обединят около най-важните мерки за съхраняване на ценното природно богатство.

На въпросите на кметовете от цялата пиринска област ще отговарят представители на Министерството на земеделието. Те разяснят възможностите градоначалниците да кандидатстват с проекти за опазване и залесяване на горите. Те заедно с областните управители на Благоевград и Перник - Бисер Михайлов и Ирена Соколова и с началниците на областните полицейски дирекции в Благоевград, Кюстендил и Перник ще начертаят план за опазване на горите от пожари в предстоящия летен сезон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай