Наблюдава се подмяна на исканията от "Орлов мост"

Наблюдава се подмяна на исканията от "Орлов мост" | StandartNews.com

София. В момента се наблюдава подмяна на истинските искания на хората от „Орлов мост”, разбунтували се срещу монополите и в защита на природата през лятото на миналата година. Така „зеленият” активист Асен Генов коментира пред бТВ новосформираното от част от студентите движение „Орлов мост”.

„През 2012 протестите на „Орлов мост” бяха с ясен профил и мотиви. Партия „Зелените” ги провокира и информационно ги захранваше. Как изведнъж няколко организации започнаха да претендират за монопол и автономия върху цялото представителство на хората в протестите, те са различни по своя политически профил”, каза Генов.

 

По думите му призивите и исканията на студентското движение, които бяха изказани преди дни на среща в столичната зала „Арена Армеец” са чисто и просто клише. „Казват промяната да се случи точно сега. Но в какво точно се състои тя – не чух нищо освен управление през граждански съвети, а те съществуват и сега”, добави мъжът, който подкрепя партия „Зелените”.

От друга страна Ангел Георгиев, председател на Националното представителство на студентските съвети, защити новото движение „Орлов мост” с думите, че то цели да обедини цялото гражданско общество.

„Идеята е ядрото млади хора да стане носител на промяната – около тях да се обединят хората, които смятат, че това е пътят чрез демократични избори. Студентите имаме своята кауза – ние сме легитимна организация от 13 години като представители на студентската общност”, обясни пред bTV Георгиев и отново подчерта, че зад студентското движение
не стои политическа сила. „Може би не сме удобни и затова се пускат тези спекулации”, каза в заключение младият мъж.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай