Започва записването за второ класиране на първокласниците

Започва записването за второ класиране на първокласниците | StandartNews.com

Започва записването на децата за участие във второ класиране за прием в първи клас. Подаването на декларации ще продължи до 11 юни.

В списъците се включват всички деца, които не са приети в желаното учебно заведение на първо класиране. Резултатите ще са ясни в 18 часа на 11 юни.

Информацията за свободни места се публикува на интернет страниците на училищата Проверката се извършва по входящия номер, издаден за съответното дете.

Родителите ще имат време до 13 юни да запишат първокласниците. Изисква се оригинал на удостоверението за завършена подготвителна група, което се раздава при завършването. Родителите трябва да са подготвили и оригинала на удостоверение за постоянен/настоящ адрес на детето, който е издаден от съответната районна администрация с посочен в него срок на пребиваване. Задължителен е и актът за раждане. Ако при подаване на документите за класирането родителите са посочили и допълнителни критерии, те трябва да занесат и документи, с които да ги удостоверят.

Свободните места след трето класиране на 14 юни ще се попълват до 14 септември включително. Очаква се близо 200 столични училища тази есен да приемат около 12 300 първокласници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай