20:40 ч.

06.03.14

1 мин.

2127

6

6

Клисарова ще вдига заплати, но друг път

от Стела Стоянова |

Клисарова ще вдига заплати, но друг път

София. Просветният министър Анелия Клисарова се оплете кога, как и с колко ще се вдигат учителските заплати. Увеличаването на възнагражденията ще бъде обвързано с качеството, съобщи първоначално тя.


 


Клисарова заяви, че в момента се водят преговори със синдикатите за вдигане парите на педагозите с 5%. Ако успеем да намерим тези пари обаче, те ще бъдат вдигнати не поравно. Искаме постепенно да обвържем финансирането с качеството, каза Клисарова. Тя обаче призна, че все още няма механизъм, по който може да стане това. Заяви само, че има различни системи, но в училище измерването на качеството е по-трудно, отколкото в университета.


 


Минута по-късно министърът се самоопроверга, като каза, че точно по тази причина обвързването с качеството можело да не заработи от тази година. Пред депутатите от образователната комисия Клисарова за пореден път отложи реформата в училищата, като не можа да се ангажира със срокове, в които ще бъде внесен новият просветен закон. Преди време бе обещала, че той ще бъде готов до Коледа, но по думите й сега възникнали много дискусионни проблеми и нови предложения.


 


Клисарова съобщи също, че в министерството е постъпило и предложение да има национални професори и такива, които са само към съответния университет.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 12:46 · 10.03.2014
НЯМА учителски заплати от 400 лв.Минималната за начинаещ учител е 500 лв. Другите са нагоре.Стига сте ревали!
Потребител · 10:01 · 10.03.2014
a vruzvat li ti se niski zaplati i visoka gramotnost?Shto na porabotish za 4oo leva ,ama ka4estveno kato za 1000
Бивш · 00:30 · 08.03.2014
Системата, която принуди учителите в продължение на десетилетия да възпитават лицемери и граждани без гражданско съзнание, хора за които вторият начин е основен, тази система не може да позволи да има масова грамотност и достойно заплащане.
Потребител · 11:04 · 07.03.2014
Високи заплати и масова неграмотност някак си не ми се връзват!
Потребител · 12:15 · 10.03.2014
@Потребител Интересно, кое е причината и кое - следствието?
f · 22:44 · 06.03.2014
evropeisko kachestvo ,s bulgarski zaplati ne mozhe-nishto nyama da reformirat,prazni dumi
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент