Спор за велосипед доведе до жестоко убийство в с. Лесново

Спор за велосипед доведе до жестоко убийство в с. Лесново | StandartNews.com

Млад мъж беше застрелян в Лесново с един куршум в тялото. Убийството е станало на главната улица на селото, което се намира в Община Елин Пелин. Сигналът е получен към 19:20 часа снощи, съобщи Нова телевизия.

Жертвата е на 24 години, а извършителят е 60-годишен мъж. От МВР уточниха, че причината за стрелбата е спор за велосипед.

БНР предаде тази сутрин, че полицията е задържа убиеца. Информацията е дошла от главния секретар на МВР главен комисар Младен Маринов. При акцията няма пострадали служители.

Рано тази сутрин полицаите, които са били в близост до къщата на извършителя на убийството в село Лесново и служители на Специализирания отряд за борба с тероризма са успели да арестуват мъжа. 60-годишният извършител от снощи беше в дома си.

Арестуваният не е криминално проявен. В МВР няма и данни той да е имал регистриран на свое име оръжие. Най-вероятно е стрелял с преправен газов пистолет, обясниха пред БНР криминалисти. Съседи на арестувания мъж обясниха, че той се е държал агресивно и преди време. От МВР отрекоха информацията извършителя да е психично болен. Преди време той е гонел и служители на ЧЕЗ, дошли на проверка. Работата по случая продължава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай