Пияница приземи аварийно самолет в София

фото Бартломей Скшински

Пияница приземи аварийно самолет в София | StandartNews.com

Боинг 737 на турската авиокомпания "Корендон Еърлайнс" се е приземил аварийно в София след като пиян пътник нападнал стюардеса на борда. Това съобщи агенция "Монитор", позовавайки се на телевизионния канал TVN24. Той получил от зрител видеокадри от инцидента, станал в четвъртък следобед. Според първоначалната информация мъжът, предизвикал извънредното кацане бил почерпен и искал от стюардесата още пиене.

Чартърният полет CXI496 започнал от полския град Вроцлав в 16,15 местно време. Събрал допълнително пътници в Познан и трябвало да приключи на летището в Хургада. Първоначално проблеми нямало. Когато наближил Балканите на борда избухнал кръчмарски скандал. Един от пътниците в средата на салона, вече видимо пиян, атакувал член на екипажа. "Не видях момента на нападението, но от думите на други пътници и екипажа стана ясно, че е била нападната стюардеса", разказва пред телевизионния канал пътник от полет 496.
Повод за нападението бил отказът на стюардесата даде още алкохол на мъжа. За ситуация като тази има подробно разписани процедури и пилотът в съотвествие с тях предприел извънредно кацане на летището в София. Там на борда на самолета се качили представители на гранична полиция - според записа най-малко трима униформени служители, които извели скандалджията. Към 21 часа самолетът отлетял за крайната си дестинация Хургада. От консулския отдел на посолството на Полша в София са потвърдили за инцидента и за свалянето на пътника в София.
Стюардесата, която не знаела полски, обявила, че не се чувства в безопасност. Първо помолила някой да преведе на пътника, че ако продължи да се държи така, това ще доведе до принудително кацане. Той обаче не престанал. Когато се намесили няколко мъже и го "успокоили", а капитанът обявил, че е взел решение за извънредно кацане, внезапно изтрезнял и започнал да се извинява, разказа полският публицист Бартломей Скшински, който се е намирал на борда на самолета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай