Хлапак върна ужаса от Нютаун

Ранен бере душа в Калифорния след поредна стрелба в училище

Хлапак върна ужаса от Нютаун | StandartNews.com

Поредна стрелба в училище изправи на нокти САЩ. 16-годишен откри огън в училище в калифорнийския град Тафт и рани двама души, съобщи АП.

Единият от пострадалите е бил настанен в болница, като състоянието му е сериозно, а другият се е отървал с леки наранявания. Инцидент е станал в 9 часа  българско време в четвъртък вечерта. Благодарение на бързата реакция на оперативните служби стрелецът е арестуван и е започнало разследване, уточни "Ю Ес Ей тудей".

За задържането на стрелеца е помогнал училищният персонал, който го е убедил да се предаде на полицаите. Името на злосторника не се споменава, добавя ИТАР-ТАСС.

В продължение на час и половина органите на реда са обискирали сградата на училището в търсене на евентуални съучастници. Учениците веднага са били евакуирани.

След съобщенията за стрелбата градът изпадна в паника. "Всички се уплашихме, когато разбрахме за стрелбата. Опасявахме се от повторение на трагедията в град Нютаун", каза една от местните жени. При нападението е използвана ловджийска пушка, съобщи говорител на местния шериф. Предполага се, че нападателят също е гимназист.

Инцидентът става точно месец след масовото убийство в щата Кънектикът, където 20-годишният Адам Ланза нахлу в начално училище и застреля 20 деца под 10-годишна възраст и шестима възрастни. Това предизвика разгорещени дискусии в американското общество по въпроса за контрола и притежанието на огнестрелно оръжие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай