Бойко Борисов на аудиенция при папа Франциск

Бойко Борисов на аудиенция при папа Франциск | StandartNews.com

Българският премиер Бойко Борисов днес ще бъде на аудиенции при папа Франциск.

Главата на римокатолическата църква по традиция приема делегации от държавници на България за празника на буквите.

Министър-предсдеателят от вчера е в Рим като през целия ден той отбеляза празника заедно с македноския си коелга Зоран Заев.

По традиция делегацията от България подарява подаръци на папата. Папа Франциск ще получи от министър-председателя Бойко Борисов и от българската делегация картина на художника Павел Митков, изобразяваща св. Иван Рилски и пещерата, в която е живеел, копие от Четвероевангелието на цар Иван Александър и разсад за 33 маслодайни рози от Казанлък, за да си ги засади във Ватикана.

Аудиенцията при папата е част от двудневното посещение на българската делегация в Рим, ръководена от Борисов.

През вчерашния ден българският премиер и представителите на делегацията ни почетоха съвместно с македонския министър-председател Зоран Заев и представителите на македонската делегеция паметта на св. Кирил при гроба му в „Сан Клементе" в Рим, а по-късно двете делегации посетиха базиликата „Санта Мария Маджоре", където за първи път е благословена славянската писменост. Двамата премиери присъстваха и на молебен за здраве и успехи на българския народ, а по-късно бяха заедно и на прием в българското посолство в Италия, като преди това поднесоха венци пред паметника на светите братя Кирил и Методий, който се намира в двора на посолството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай