Линдзи Вон и Тед Лигети рекламират България

Линдзи Вон и Тед Лигети рекламират България | StandartNews.com

София. Олимпийските шампиони в алпийските ски Линдзи Вон и Тед Лигети са главните действащи лица в рекламния клип за стартовете за Световната купа в България през 2012 година, научи "Стандарт Нюз".

Участието им в промото се тълкува и като "четирилистната детелина" за двете суперзвезди. Причината е, че само часове след като участваха в заснемането на клипа от българската рекламна агенция "Киви" Линдзи и Тед спечелиха гигантските слаломи в Зьолден при откриването на сезона за Световната купа. Освен за американците България донесе късмет и на австрийката Елизабет Гьоргъл, която след като позира за камерите зае трето място и стана най-предно класираната местна състезателка в Зьолден.

Като се има предвид, че очарователната Линдзи Вон вече има и победа в Световната купа на български сняг (Банско 2009), в блестящата й кариера се очертава ясна "българска следа" от късмет и триумфи.

Безвъзмездно участие в клипа взеха и други от големите звезди в ските като носителите на големите кристални глобуси за 2011 година Мария Рийш (Германия) и Ивица Костелич (Хърватия), както и Аня Першон (Швеция) и Аксел-Лунд Свиндал (Норвегия). Те единодушно споделиха, че очакват гореща подкрепа от традиционно шумните фенове в България.

Състезанията от Световната купа в Банско през 2012 година (18 - 19 февруари за мъжете; 25 - 26 февруари за жените) са исторически и с факта, че за пръв път наш зимен курорт приема стартове и от мъжката, и от женската програма в рамките на един сезон! Сред официалните спонсори на мъжкото състезание е Diners Club International, а на женското – Fibank. Клипът с рекламата на България с посланията на най-елитните скиори ще бъде  в национален ефир и в интернет към края на годината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай