"Левски" натири Роси, избира треньор до седмица

"Левски" натири Роси, избира треньор до седмица | StandartNews.com

Ясен Петров фаворит за овакантения пост, спрягат също Стойчо Стоев и Муслин

"Левски" натири треньора Делио Роси след историческия резил срещу лихтенщайнския „Вадуц"
в Лига Европа. Раздялата беше неизбежна не само заради трагичната игра на тима, но и заради бурното недоволство на агитката, която се опита да линчува отбора.
След мача с "Вадуц" бившият треньор на "Лацио" и "Фиорентина" упорстваше, че няма намерение да подава оставка. По думите му това е признак, че "човек се предава, а аз никога не се предавам". Роси изведе "Левски" вчера за сутрешната възстановителна тренировка. Заниманието обаче се проведе при засилена полицейска охрана, която пазеше тима от
недоволните запалянковци.
Веднага след заниманието италианецът и целият треньорски щаб бяха привикани при собственика на клуба Спас Русев. След срещата стана ясно,
че "Левски" и Роси са се споразумели за раздяла по взаимно съгласие. Не стана ясно обаче дали треньорът ще получи някакви компенсации.
Роси изкара по-малко от 12 месеца начело на „сините", след като пристигна на "Герена" на 4 август 2017 година. Под негово ръководство 26-кратните шампиони завършиха на трето място в Първа лига, изоставайки на 24 точки от шампиона "Лудогорец" и на 17 от ЦСКА. Те се провалиха и във финала за Купата на България, който бе загубен след дузпи от „Славия". Тимът от „Герена" успя да се класира за Лига Европа, след като игра бараж с „Черно море", а във вторник отпадна безславно след общ резултат 3:3 с „Вадуц" и правилото за повече голове на чужд терен. За 41 мача начело на "Левски" Роси записа 22 победи, десет равенства и девет загуби. От ръководството на "сините" декларираха, че искат до седмица да намерят нов треньор, който да изведе отбора за първия мач от новия сезон срещу „Ботев" тази събота.
Според публикации вече са проведени спешни разговори с бившите наставници на тима Стойчо Стоев и Ясен Петров.

По-големи шансове да наследи Роси има "пловдивския Джанини". 50-годишният Ясен Петров има два периода начело на "сините", в които води отбора в общо 51 мача във всички турнири. В тях той записа 35 победи, 8 равенства и 8 загуби. Той постигна най-големите си успехи като треньор в Китай, където в продължение на 4 години водеше тимовете на "Шъдзяджуан", "Бейджинг Ентърпрайес" и "Хенан".

Възможен вариант за наставник е и 65-годишният сърбин Славолюб Муслин, който минава за един от любимците на "синята" публика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай