Започва "Снежен филм фест" в Пампорово

Започва "Снежен филм фест" в Пампорово       | StandartNews.com

Смолян. "Снежен филм фест" стартира днес в курорта Пампорово. До 22 февруари в зала "Перелик" на един от големите хотели ще бъдат прожектирани ленти за екстремни зимни спортове. Инициативата е без вход, съобщават от "Пампорово" АД.

 

Зрителите ще могат да видят и няколко интересни видеа за зимния курорт между прожекциите на филмите. Едно от тях е „Пампорово – зимен оазис", което е заснето от местни райдъри и цели да покаже условията за ски и сноуборд в курорта.

 

„В първото издание на СНЕЖЕН ФИЛМ ФЕСТ ще се прожектират 9 български филма за ски и сноуборд, правени между 2005 и 2013 година. Филмите са ориентирани към всички, които обичат зимните спортове в планината, но и към тези, които тепърва ще ги открият", обясняват още организаторите на филм феста. И уточняват, че в лентите ще се види как тренират любителите на ски и сноуборд, тяхната координация и отдадденост при спускания и акробатичните изпълнения, както и вдъхновението им да рискуват живота си на снега. 

Днес ще бъдат прожектирани първите четири филма от програмата на фестивала. В 17, 30 часа ще започне "3,2,1 Зима" с автор Иван Тодоров, следват "Free spirit week" на Алеко Желязков от 18, 15 часа. Филмът на Стоил Димитров на Емануил Емануилов "Изгубената зима" ще може да се види от 19 часа, а Berries Jam" 40 минути по-късно.

 

"Снежен филм фест" продължава с други заглавия на 21 и 22 февруари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай