Величков: Регионът на Кърджали е приоритетен за АБВ

Величков: Регионът на Кърджали е приоритетен за АБВ | StandartNews.com

34-годишният бизнесмен Трeндафил Величков ще води листата на АБВ в Кърджали

Купените гласове обикновено донасят управление на статуквото без значение от кой спектър е

34-годишният бизнесмен Трендафил Величков ще води листата на „Алтернатива за Българско Възраждане" в 9 МИР Кърджали. Кандидат – депутатът е от Пазарджик, завършил е „Финанси и кредит" в Украйна, специализирал „Политически мениджмънт и маркетинг" в Съвета на Европа. В момента е председател на Институт за младежка политика, член на съюза на българските журналисти, бизнесмен.

„Даваме предимство на млади и креативни хора в челните позиции при структурирането на листата. Биографиите им са бедни откъм политически актив, но всички са със солидна професионална биография", подчерта Ангел Коджаманов, десети в кандидат - депутатската листа и областен управител на Кърджали по време на кабинета на Тройната коалиция.

„Това е първата листа, която водя през живота си. С участието си искам да покажа, че в Кърджали има алтернатива и шанс за промяна на политически монопол. Този регион е приоритетен за АБВ, защото се смята от години отреден на една политическа сила, затова искаме хората да повярват и да излязат да гласуват", заяви Величков. По думите му АБВ не е проблем на лявото, а решение на лявото.

На изборите ще разчитаме на хора, които традиционно гласуват в ляво и на тези, които не гласуват. Търсим диалога и съгласието по основни теми в обществото за следващите 10-15 г – връщане на държавността и доверие в институции, преодоляване на демографски срив, коментираха от партията на Георги Първанов и се обявиха категорично срещу практиката за купуване на гласове.

„Купените гласове обикновено донасят управление на статуквото без значение от кой спектър е. При добра воля този проблем може да бъде решен. Очакваме служебното правителство да направи всичко възможно и ограничи тази порочна практика, за да се гарантира честен вот", каза Трендафил Величков.

„Купуването и продаване на гласове беше обявено за тежко престъпление и криминализирано в НК, сега е нужна воля тази практика да бъде ограничена", припомни адвокат Димитър Шереметев, бивш директор на ОД на МВР Кърджали и седми в листата на АБВ Кърджали.

В тази връзка той даде пример с Перник, където след разкрития за купуване на гласове и предприети конкретни действия, резултатът между двата тура на местните избори през 2007 е обърнат.

„В момента върви покупко - продажба на гласове в цялата страна. Ако държавата си е на мястото и МВР съвестно изпълнява функциите си, около 40-50 % от големите дилъри, трябва да са вече в следствието", подчерта водачът на листата на АБВ Кърджали Трендафил Величков.

От АБВ се обвиха за електронното гласуване. „Във времена на тежка политическа криза и перманентна криза, гласуването трябва да бъде задължително, това е единственото лекарство за нормализиране на политическата ситуация в страната", посочи още Трендафил Величков, водач на кандидат-депутатската листа на АБВ Кърджали. В нея са представени широк спектър от професионалисти в различни области - юристи, преподавател във ВУЗ, специалисти в областта на защита на населението при бедствия и авари и в сферата на IT технологиите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай