17:45 ч.

20.08.16

1 мин.

438

0

0

Търновският кмет уволни шефа на Горското стопанство

от Стандарт |

Търновският кмет уволни шефа на Горското стопанство

Със своя заповед кметът на Велико Търново Даниел Панов уволни дисциплинарно управителя на общинското предприятие "Горско стопанство" Георги Георгиев. Най-тежката според трудовото законодателство мярка бе наложена заради превишаване на правомощията от страна на Георгиев и уронване на престижа на общинското дружество.


До тежката мярка са стигна, след като излезе оперативна информация, че Георгиев, който официално се води в отпуск, издал позволителни на бракониери да секат дърва. Когато камионите с незаконно отсечените дърва били спрени от проверяващите за проверка, секачите обяснили, че лично горският шеф ги придружил със служебната си кола и им показал къде и колко да секат.


"Ако при образуваното от органите на реда разследване за незаконна сеч и търговия с дървесина, добита от общински земи, се докаже отговорността на освободения от поста управител и кумулативно с това са причинени щети, възстановяването им ще се търси по надлежния ред", уточняват от общината.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент