Герои на екрана и в живота: Звезди, които спасиха човешки живот

Герои на екрана и в живота: Звезди, които спасиха човешки живот | StandartNews.com

Харисън Форд, Марк Хармън, Том Круз, Клинт Истууд... Всички те са известни актьори, изиграли не една роля, с която са станали любимци на публиката и са били отличени от критиците. Но има още нещо, което ги обединява и то е, че освен герои на екрана, са спасили човешки живот или са помогнали в критичен момент. Ето техните истории, както и на още две звезди:

Актьорът Джейми Фокс се изявява като истински герой през януари 2016 година. Носителят на "Оскар" става свидетел на катастрофа пред дома си. Звездата не се поколебала да помогне. Мъж се преобърнал с колата си край пътя. Фокс видял какво се случило, обадил се на 911 и се отправил към мястото на инцидента. Там заедно с парамедик, който не е бил на работа и минавал случайно, помогнали на водача, който се оказал като в капан в колата си. Измъкнали 32-годишния човек секунди преди автомобилът да избухне в пламъци. Пострадалият имал травми на главата, шията и гърдите. По-късно той бил задържан за шофиране в нетрезво състояние.

През 1996 година актьорът Марк Харман помогнал на две момчета, след като станал свидетел на автомобилна катастрофа пред дома си. Едното от тях успяло да излезе от колата. Звездата от NCIS счупил с чук прозорец и измъкнал другото момче от горящия автомобил. 16-годишният Колин имал изгаряния трета степен и прекарал месеци наред в болница. Той е категоричен, че цял живот ще е длъжник на актьора. „Той имаше какво да губи – съпруга, деца и кариера, изградена върху неговия външен вид", казва Колин през 2013 година. Актьорът не говори за инцидента в продължение на години, но когато се връща към него заедно с Колин, заявява от екрана, че не се смята за герой.

През 2009 година Деми Мур също помогнала за спасяването на човешки живот. Звездата от филма „Дух" получила съобщение от жена, което звучало сякаш тя има намерение да се самоубие. Мур ретуитнала текста, като казала, че се надява да е шега. Обръщайки се към своите последователи, тя признала, че е била раздвоена, когато е реагирала и споделила публикацията, но не могла просто да я подмине. Последвали обаждания до полицията в Сан Хосе. Служителите на реда открили жената в дома ѝ, като тя не е била наранена. Откарали я в болница за консултация с психиатър. След това Мур известила почитателите си, че полицията е поела случая и благодари на хората за отзивчивостта. С общи усилия успяхме да помогнем, казала тя.

Том Круз е герой не само на екрана, но и в живота. През 1996 година той станал свидетел как кола удря жена. Актьорът придружил пострадалата до болницата. След като разбрал, че тя няма застраховка, той платил сметката от 7000 долара за положените за нея грижи в спешното отделение.

Актьорът и пилот на хеликоптер Харисън Форд участвал в не една спасителна мисия. През 2000 година той спасил живота на туристки, изгубили се в планина в Уайоминг. Те страдали от височинна болест, а едната била дехидратирана. През следващата година участвал в търсенето на 13-годишно момче скаут, изгубило се в парка Йелоустоун в Уайоминг, след като се отделило от групата си. Момчето било открито.

На гала вечер, предшестваща турнир по голф през 2014 г., Клинт Истууд забелязал гост, който се задушавал. 50-годишният Стив Джон се задавил с парче сирене, докато похапвал от предястията. Истуд го спасил с маньовъра на Хаймлих. Джон, който тежал над 90 килограма, споделил след това пред медиите, че не знае как Истууд е успял да „го хвърли три пъти във въздуха", изпълнявайки техниката. Актьорът пък от своя страна разказва, че видял в очите на Джон паниката на онези хора, които усещат, че животът се изплъзва пред очите им. Затова се притекъл на помощ и за първи път изпълнил маньовъра на 
Казват, че очите са огледало на душата ни. Но как най-добре да подберем грима, за да подчертаем ...

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай