18:50 ч.

01.12.16

2 мин.

0

0

0

Антон Дончев дари 1400 тома на деца

от Стандарт |

Антон Дончев дари 1400 тома на деца

Ученици от 30 училища в София получиха вчера 1400 това от книгата на акад. Антон Дончев „Странният рицар на свещената книга", отпечатана с марката на "Стандарт".


Дарението бе връчено на церемония в Големия салон на БАН в присъствието на кмета на София Йорданка Фандъкова, председателя на БАН акад. Стефан Воденичаров, учители по литература и история, академици и общественици. Дарението е осъществено с помощта на верига хипермаркети „Технополис".


Компанията подкрепя образователни кампании и с вчерашното благотворително начинание се поставя началото на серия от събития на веригата по повод нейната 15-та годишнина, каза шефът на "Технополис" Тодор Белчев.


Събитието е част от инициативата на Столична общита, БАН и издателство „Захарий Стоянов" всеки месец в Академията да се представят книги на известни български творци, заяви кметът Фандъкова. Един час среща с мъдреци като акад. Дончев дават на децата повече почнания отколкото 30 часа лекции върху творчеството му, допълни тя. Досега общата инициатива е организирала над 750 срещи в училищата, съобщи шефът на издателство "Захарий Стоянов". Той специално отличи образователната и патриотичната дейност на в. "Стандарт", определяйки го като "пристан на свободното слово в България".
Да купим тоги да българските учители, те са жреци. Позволихме си да ги облечем в обикновени дреги и да ги приравним с чиновниците. Така всички станахме кривогледи, каза акад. Антон Дончев. И призова преподавателите в България: Имайте самочувствие, защото вие сте истинските водачи на нацията.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар Кирилизирай



Новините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент