15:40 ч.

14.11.17

2 мин.

0

9

0

Строежът на газовия хъб е топ приоритет на държавата догодина

от редактор |

Строежът на газовия хъб е топ приоритет на държавата догодина

Първата копка за газовата връзка с Гърция се очаква да бъде направена през юни 2018 г.


Изграждането на газовия хъб Балкан е сред топ приоритетите на България през следващата година. Това стана ясно по време на провелата се енергийна конференция за целите на страната ни по време на председателството на Съвета на ЕС догодина.


Сред по-важните срещи, които предстоят в страната ни, е международна дискусия по повод изграждането на газовия хъб. Среата ще е на 4 март.


През юни месец 2018 г. ще се проведе и международна среща за изграждането на газовата ни връзка с Гърция, съобщи на форума зам.-мининистърът на енергетиката Жечо Станков.


По време на председателството на България ще се проведат и дискусии с еврокомисията за пълната либерализация на енергийния пазар, отбеляза енергийният министър Теменужка Петкова. "България си е поставила за цел да засили регионалното сътрудничество в сектор енергетика с нашите съседи", отбеляза още тя.


По време на днешния форум председателят на комисията по енергетика в НС Делян Добрев отбеляза, че се надява до края на 2018 г. да е приключила пълната либерализация на пазара.


От своя страна председателят на държавния регулатор Иван Иванов открои, че страната трябва усилено да работи за уеднаквяване на българското и европейското законодателство по отношение на т. нар. дългосрочни договори, по които националната електрическа компания изкупува ток от американските централи.


Прогнозата на Иван Иванов е, че най-късно до 2021 г. България трябва да е уеднаквила законодателството си с европейското.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 18:32 · 15.11.2017
рeдакторитe са гладни, нeграмотни сeляндури-мърши
хъб, топ, ол-инклузив, рeдуцира, хоспис, миска, eксклузивно, прeвeнция....
eто как звучи на рeдакторския клозeтeн жаргон криворазбраната дeмокрация:
да ви го нафакам у факанитe статии с факан англииски жаргон факани рeдактори
факана главна фат ас рeдакторка с факана причeска на факана нeвмeняeма
факана Славка Бозукова и цeлия факан eкип от факани ступид рeдактори
факан ступид вeстник факан Стандарт
Потребител · 04:14 · 15.11.2017
Тръбите на турски поток са стигнали до територоалните води на Турция, какъв хъб, за какво хъб ? Сигурно няма да е за газ.
Потребител · 04:23 · 15.11.2017
@Потребител Горкия списвач е объркан, мисли си че живее в Англия и списва за Българите, само че ги бърка двата езика и статията е с повишена трудност за дебилите да го разберът за какво приказва..
Потребител · 01:09 · 15.11.2017
Какво значи топ приоритeт? Аз съм турчин с пърфeкт инглиш,отворих българския рeчник И няма Такова топчe
ааа · 21:02 · 14.11.2017
Тия двамката от снимката, начело с ББ определено нямат понятие от газ, политика и стратегии. Не ги мъчете, няма да стане...
Потребител · 20:54 · 14.11.2017
Айде рузките мърши да си ударят по една ножка и да тичкат за рублите.Господарите ви би трябвало да са по интелигентни и да се възползват от всяка възможност да си продават стоката и това се прави чрез хъб,хъб,хъб и т.н!
безработен · 19:52 · 14.11.2017
Откъде ще дойде ГАЗ за този герберски ХЪБ - от САЩ или от Русия....хъб без газ е нищо, на гол тумбак пищови - бат ви Бойко.
Потребител · 19:07 · 14.11.2017
на коя държава, Русия?
Потребител · 18:04 · 14.11.2017
eдин папагал казал: Хъб! И другитe папагали започнали да повтарят хъб, хъб, хъб....
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент