Журналисти откриха новия туристически сезон във Видин

Журналисти откриха новия туристически сезон във Видин | StandartNews.com

Видин. Журналисти от Видин първи минаха по новия туристически маршрут, предложен от общината. В събота по него ще премине първата група от чужденци, която слиза на брега от круизен кораб. Посещението й е първото за годината и с него в общината откриват новия туристически сезон.

Маршрутът започва от пристанището и тръгва през градската градина, създадена веднага след Освобождението по английски модел. Посетителите ще спират пред театър "Вида", хотел "Анна Кристина", изградени в края на 19-ти и началото на 20-век в австрийски архитектурен стил. Пътят на туристите ще продължи покрай турската поща, първото у нас винарско училище и Синагогата. В крепостта "Баба Вида" посетителите ще видят изложбата "Старият Видин", а в Кръстатата казарма ще дегустират рибни ястия и вина от пет местни изби. Корабът "Балканска принцеса" ще разхожда туристите до моста Нова Европа и румънския град Калафат.

Ден преди откриването на сезона в обиколката на журналистите се включи и кметът на Видин Герго Гергов. Той премери сили в една от атракциите по маршрута - стрелба с лък в мишена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай