Евтино море след седмица

Хотелиери и хазяи правят 20% отстъпка

Евтино море след седмица | StandartNews.com

Евтиното море започва от 20-ти август. Само след седмица желаещите да почиват на родното Черноморие ще могат да го направят с 20% отстъпка от августовските цени. Това обясни за "Стандарт" директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов.

Докато преди години намаленията започваха от началото на септември, сега цените на записванията в последната минута падат 10 дни по-рано. Това е така, защото след 20-ти се получава дупка за хотелиерите. Българите, които почиват през август, държат това да се случи през първите две седмици на месеца. В същото време хората са свикнали, че евтиното море започва в самия край на сезона през септември и продължават да резервират тогава, когато има повече места.

През септември в по-малките курорти могат да се намерят квартири за по 5-8 лева на нощувка и такива от 20 лева на вечер в хотели. През последните години обаче има и тенденция българите да предпочитат да отскачат до морето няколко пъти през уикенда, вместо веднъж за седмица или две, както бе преди години, обясни Драганов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай