Данъчни продават мляко на търг

Сградата в Перник, която се продава от НАП

Данъчни продават мляко на търг | StandartNews.com

Търси се нов собственик на ниви и на сграда на бивша банка

Данъчните от София за първи път ще продават на търг прясно мляко. Заради неплатено в срок обезпечение от получателя на стоката повече от 20 тона мляко е оформено от служителите на дирекция "Фискален контрол" на НАП като изоставено в полза на държавата. Млякото е внос от Полша, пакетирано е в палети и е с различен процент на масленост. То е разделено в пет групи с цени от 4608 до 6451 лв. за група. Участниците в търга могат да наддават за една или повече групи. За стоката има протокол от Областната дирекция по безопасност на храните, София, с който се потвърждава, че тя е годна за консумация. Млякото е конфискувано в резултат на строгия контрол от страна на НАП при вноса на храни. Млякото, сиренето и яйцата наскоро бяха включени в списъка с рисковите за хазната стоки, които се следят от НАП. Служителите от дирекция "Фискален контрол" проверяват всеки камион с рискови стоки и ако има съмнение, че може да се укрият данъци, изискват обезпечение в размер на дължимите налози.

Атрактивни имоти пуска на търг през април столичната НАП. За първи път дирекцията продава земя и сгради, конфискувани от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество. Сред имотите за продан са масивна жилищна сграда в Перник, апартамент в с. Черниче, община Симитли, стопанска сграда в пернишкото село Лесковец. Огледът на имотите ще се извършва от 15 до 20 април. Жилищната сграда в Перник е със застроена площ от 137 кв. м и се продава с парцел от 443 кв. м. Наддаването за тях започва от 100 100 лв. В село Лесковец се продава птичарник със склад и прилежаща земя от 3563 кв. м. Началната цена е 56 693 лв.

Продават се и незаконно придобити и отнети в полза на държавата ниви в селата Тополница и Генерал Тодоров, община Петрич, както и в кюстендилското село Горна Брестница. Предлагат се 14 ниви с площ от 1,5 дка до 50,1 дка и с начална цена от 1050 лв. до 38 598 лв. През април е насрочен търг за административна сграда в Петрич. Имотът е сред активите на обявената преди повече от 10 години в несъстоятелност Бизнесбанка. Сградата е масивна, двуетажна, със застроена площ от 483 кв. м и се предлага заедно с гараж от 47 кв. м. Началната цена е 335 хил. лв. Оглед ще може да се направи от 15 до 20 април.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай