12:00 ч.

08.03.18

1 мин.

0

0

0

Продължава контролираното изпускане на яз. "Тича"

от редактор |

Продължава контролираното изпускане на яз. "Тича"

Продължава наблюдението и контролираното изпускане на язовир „Тича", който започна да прелива снощи.


За кратко нивото на водата се е повишило критично и затова се наложи двама министри да проверят на място съоръжението.


Още в края на февруари екоминистерството е предписало контролирано изпускане на вода. Затоплянето от последните дни довело до по-бързото топене на снеговете и нивото на водоема се повишило рязко.


Към момента ситуацията е овладяна, язовирът се изпуска по план и няма опасност от наводнения.


„Това планово изпускане може би е трябвало да започне малко по-рано, на практика ние очаквахме около 13 кубика приток в секунда, докато те в един момент бяха 132. Но въпреки това предвиденото намаляване, което направихме, се оказа достатъчно, за да няма проблем. Искахме обаче да се убедим с министър Порожанов на място, че всичко е наред", обясни министърът на околната среда и водите Нено Димов.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент