14:35 ч.

28.09.17

1 мин.

0

0

0

Съдии защитават избора на Чолаков за председател на ВАС

от редактор |

Съдии защитават избора на Чолаков за председател на ВАС

В писмо до президента Румен Радев 52-ма върховни съдии отричат да са гласували под чужд натиск, давайки подкрепата си за кандидатурата на Георги Чолаков за председател на Върховния административен съд.


Те твърдят още, че процедурата за номинацията на председател на съда е протекла по стриктни правила и в съответствие със закона, морала и етичните норми.


Чолаков беше избран на поста от отиващия си Висш съдебен съвет с 20 гласа "за" и 5 "против".


Държавният глава, който трябва да подпише финалния указ, заяви, че според него е било редно ръководителят на Върховния административен съд да бъде избран от новия съдебен кадрови орган, който ще работи с него.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент