Приятелите на Иванчева излъгали, че е изведена от болницата с белезници

Снимка: Фейсбук

Приятелите на Иванчева излъгали, че е изведена от болницата с белезници | StandartNews.com

„Десислава Иванчева е изведена от болницата днес без белезници. Снимката, която се показва е стара". Това каза временно изпълняващият длъжността директор на затворите ст. комисар Васил Миладинов. Той даде извънредно изявление пред сградата на Софийския затвор, след като се вдигна шум около отстранения кмет на „Младост" и посещението ѝ за изследвания в „Майчин дом".


По рано днес от екипа на обвинената за подкуп Иванчева съобщиха във „Фейсбук", че тя е изведена от болницата по-рано от очакваното и към съобщението е прикрепена снимка, на която Иванчева пак е окована.

При настаняването й Иванчева беше доведена в болницата окована с белезници на ръцете и краката. Тогава хора от обкръжението й коментираха, че Иванчева е окована като "Ханибъл Лектър". Мерките за безопасност породиха обществена дискусия как е правилно да бъдат конвоирани арестанти.

Снимка от изписването й днес беше публикувана в профила на кмета в социалната мрежа. Докато Десислава Иванчева е в ареста страницата й поддържа бившият ПР на район "Младост" Петър Кърджилов. Именно той публикува и видеото с окованата при постъпване в болницата Иванчева.

Васил Миладинов посочи още, че с негова заповед са променени правилата за конвоиране на лишени от свобода лица. „Пак по моя заповед е създадена комисия, която изготвя новите правила, която ще бъде утвърдена от министъра на правосъдието - Цецка Цачева, след като бъде готова. Миладинов уточни, че до края на седмицата новите правила ще излязат, но не се знае точно кога ще бъдат прегледани от Министерството на правосъдието. Васил Миладинов коментира още, че старите правила за конвоиране, са свързани с различни бягства на лишени от свобода лица и са въведени, за да няма подобни ситуации. На въпрос защо Иванчева е била с пранги в съда, а организираната престъпна група на Димитър Желязков–Очите, днес не са били с такива окови, той отговори, че не може да даде информация за този случай. "В повечето затвори има правила, които се определят на база оценка на риска за всеки отделен случай", уточни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай