Автоинструкторът Красимир Ненчев остава в ареста, реши съд в Бургас

Снимка: e-burgas.com

Автоинструкторът Красимир Ненчев остава в ареста, реши съд в Бургас | StandartNews.com

Бургаският съд остави в ареста автоинструктора Красимир Ненчев. Той е обвинен, че е осигурявал хора, които да се явяват на изпитите вместо курсисти с фалшифицирани на лични карти, съобщи БНР.

По време на заседанието държавното обвинение посочи, че има писмени доказателства и свидетелски показания, че именно Ненчев е извършил престъплението. Според неговия адвокат Росен Кожухаров обаче тези показания са неясни и има разминавания: "Да, разпитани са множество свидетели. Един твърди, че си е взимал книжката честно. Друг твърди, че се е явявал само на един изпит. Няма обаче нито един, какъвто и да е било друг доказателствен материал по делото, освен едни объркани разпити на множество свидетели".

Оказа се, че Ненчев вече е осъждан за подобно престъпление. Настоящото обвинение се случва в изпитателния му срок. За подобно престъпление законът предвижда до осем години затвор.

Междувременно стана ясно, че в началото на следващата година ще заработи електронна система за обмен на информация между масивите на ДАИ и МВР, като целта е да бъдат прекратени опитите за явяване на изпит за шофьорска книжка с фалшива лична карта. Дамян Войновски от ДАИ обясни идеята пред националното радио:

„Считаме, че с това ще прекратим на 100% всички опити за явяване с фалшиви лични карти и също така можем да уведомим слушателите, че всеки един случай, който установим за явяване на лице с фалшив документ за самоличност, ще бъде анулиран съответният изпит. Това е престъпление и лицето подлежи на наказателна отговорност за това, че използва фалшив документ за самоличност".

За последните няколко месеца от Автомобилната администрация са установили няколко опита за подмяна на лични документи при явяването на изпит за шофьорска книжка, като всички те са предадени на полицията. Такива случаи са установени в София, Плевен, като последният е бил в Бургас, при който едно лице се е явило на изпит вместо няколко други. Всички снимки и запазените видеозаписи от изпита са предадени на полицията, каза още Дамян Войновски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай