Цветанов се срещна с директора на Европол Роб Уейнрайт

Цветанов се срещна с директора на Европол Роб Уейнрайт | StandartNews.com

Председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов проведе работна среща с директора на Европол Роб Уейнрайт снощи. По време на разговора двамата дадоха изключително висока оценка за съвместната работа между България и Европол.

Цветан Цветанов благодари на Роб Уейнрайт за неговата отдаденост и висок професионализъм в работата му като ръководител на службата. Директорът на Европол заяви, че винаги е работил с лекота с представителите на българските служби и оцени високо техния професионализъм.

Цветанов и Уейнрайт подчертаха изключителната важност на Проекта на многогодишното програмиране на Европол за периода 2019-2021 година в борбата с трансграничната организирана престъпност и тероризма. Двамата се обединиха около извода, че специално място в програмирането трябва да намери темата за европейската перспектива пред страните от Западните Балкани.

Цветан Цветанов заяви, че европейското бъдеще на региона е от изключителна важност, за да потвърди проевроатлантическата ориентация на тези страни, защото те не са съседи на Европа, а са част от нея.

"Не трябва да допускаме тези страни да останат бели петна в картата на Европа, защото в противен случай този вакуум може да бъде зает от други геополитически играчи", посочи Цветанов.

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и директорът на Европол обсъдиха и днешната среща на Съвместната група за парламентарно наблюдение на Европол, на която се очаква да бъдат приети процедурните правила за парламентарен контрол върху работата на Европол от страна на националните парламенти и Европейския парламент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай